Albregt-Engelmanstraat 75 Rotterdam

 

// verkocht onder voorbehoud

€ 385.000,- k.k.

Een heel pand op de Albregt-Engelmanstraat met een tuin vol groen op een goede locatie, een buitenkans!

Deze woning in de wijk Bospolder in Delfshaven heeft ca. 138m2 vloeroppervlak. Hier en daar hebben de bewoners de woning gerenoveerd. Zo is er gekozen voor een hedendaagse interpretatie van de traditionele Piet Zwart keuken uit de jaren ’30 en zoveel mogelijk voor houten vloeren, passend bij het karakter van de woning.
Het huis bestaat uit een souterrain, bel-etage, eerste en tweede etage, balkon en tuin.

Indeling:
Bel-etage:
Entree met hal. Los toilet aan de voorzijde.
De woonkamer is groot en heeft een open woonkeuken. De ruimte is verdeeld in een eetkamer en zitkamer. De groene Piet Zwart keuken is meteen een eye-catcher. Aan de achterzijde loop je via een trap de tuin in.

Eerste etage:
Overloop, grote diepe badkamer met toilet gelegen aan de achterzijde. De badkamer heeft een aparte douche en ligbad. Slaapkamer I en II zijn ruim opgezet en voorzien van diverse originele inbouwkasten.

Tweede etage:
Slaapkamer III ligt gelegen aan de voorzijde van het pand en IIII aan de achterzijde met eigen balkon. Het balkon ligt over de volle breedte van het huis en heeft een vrij uitzicht over het afgesloten binnenplein. Tussen de twee kamers is er nog een grote open ruimte waar een tweede badkamer kan worden gerealiseerd.

De woning ligt in het historische deel van Delfshaven. Een buurt met een tijdloos karakter. Dit kun je zien aan de vele markante gevels en de rijksmonumenten. Historisch Delfshaven is een van de oudste havens van Rotterdam en behoorde tot 1795 bij de gemeente Delft. Het is hier fijn wandelen en je kan er gezellig eten en drinken zoals in restaurants Frits, ’t Ouwe Bruggetje en Bla Bla, en café-restaurant Soif. Lekkere koffie en lunch vind je om de hoek bij Bij Loes of haal een lekkere wafel bij Bella onderweg naar de metro of winkel aan de Schiedamseweg.
Er zijn verschillende scholen en kinderopvangcentra in de buurt. Om de hoek ligt het Dakpark, waar je heerlijk kan wandelen, spelen of picknicken.
Wist je dat je ook heerlijk kunt eten in het restaurant daarboven?
Onder dit Dakpark zitten Big Shops als: Albert Heijn, Lidl, Xenos, Pets Place en enkele interieur-, keuken- en badkamer winkels. De levendige Schiedamseweg met cafeetjes, restaurants, toko’s en winkels ligt op 5 minuten lopen. Snelwegen en openbaar vervoer zijn goed en snel bereikbaar.

Stuk van de eigenaar over de tuin:
De tuin is zeer groen en is vogel- en insectvriendelijk ingericht. Er zijn bloemen en planten gezaaid die tot de bedreigde soorten in Nederland behoren. In de tuin hebben zowel merels als pimpelmezen in de afgelopen jaren nesten gemaakt. Vanaf een uur of 10:00 is er zon achter het huis en die blijft tot zonsondergang. Dat zorgt voor een aangename tuin om in te zitten. Als de zon erg fel is, kan het zonnescherm naar beneden om voor schaduw te zorgen. De vijgenboom geeft elk jaar ongeveer tien kilo aan heerlijk zoete vijgen, maar je moet de vogels wel te snel af zijn. Verder staan er een kersenboom, een perenboom, diverse bessenstruiken en de appels van de appelboom van de buren die overhangen zijn vrij te plukken. De tuin is door de hedera, conifeer, hulst en eucalyptus in de zomer en in de winter groen. Het komt niet vaak voor dat een eucalyptus in Nederland zo goed wortelt als in deze tuin. De boom groeit goed en is gezond.
We hebben met veel plezier hier gewoond, zo dichtbij de stad, maar toch in alle rust. Binnen tien minuten waren we lopend op de Nieuwe Binnenweg om daar wat te eten of te drinken, en met de metro of tram om de hoek waren we in vijf minuten in het centrum. Om nog maar te zwijgen over nachtwandelingen door Historisch Delfshaven. Op zonnige dagen komt het huis echt tot leven door de grote ramen die veel zonlicht binnen laten. Onze reden om te verhuizen is omdat we iets verderop een woning hebben kunnen kopen waar we onze boekenverzameling helemaal in kwijt kunnen.

Bijzonderheden:
– bouwjaar ca. 1912
– totaal woonoppervlakte ca. 138m2
– gelegen op eigen grond
– groot souterrain
– grotendeels dubbele beglazing
– tuin met veel groen
– gedeeld afgesloten binnenplein
– woning gelegen in het bruisende Delfshaven, zowel te voet als met OV dichtbij het centrum
– warm water en verwarming middels een C.V.-ketel
– oplevering in overleg
– ouderdom- en funderingsclausule van toepassing

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden verleend aan deze woninginformatie.
Metz Real Estate is de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstige huis.

 

Meest recente berichten

Recente reacties

    Categorieën

    SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *