Mathenesserweg 114B Rotterdam

// verkocht onder voorbehoud

€ 335.000,- k.k.

Wonen in Rotterdam-West in een heerlijk bovenhuis?

Deze ruime, lichte woning heeft maar liefst 3 slaapkamers, 3 balkons en mogelijkheid tot het creëren van een dakterras. Het huis is tussen 2017 en 2020 verbouwd, met als resultaat een grote zonovergoten woonkamer, ruime lichte slaapkamers en een hippe inrichting! Hier is goed nagedacht over de ruimtes.
De in de jaren twintig vernieuwende architectuur van de gevels is van de hand van Leendert van der Vlugt, de Nieuwe-Bouwen-architect die ook de Van Nelle-fabriek (UNESCO-werelderfgoed) en Stadion De Kuip ontwierp.

De verdeling is als volgt:
Binnenkomst, eigen trap naar de 2e etage. Hier bevinden zich 3 slaapkamers. In het midden een ruime inpandige berging. Er heerst hier een authentieke sfeer door de originele paneeldeuren, ornamentenplafonds en glas-in-lood. De badkamer op deze etage is onlangs volledig vernieuwd, met betonnen wastafels, zwarte kranen, een regendouche, een bijzonder groot bad, moderne tegels en slimme opbergmogelijkheden. Een master-bedroom bevindt zich aan de achterkant van het huis. De diepe binnentuinen zorgen voor mooi zicht op het groen.
Aan de voorkant is er een kinderkamer met een klein balkon en een tweede grote slaapkamer, die nu in gebruik is als werk-/logeerkamer.

Boven op de derde etage gebeurt het allemaal! De hele bovenverdieping is licht en open. Dakbalken in het zicht, twee daklichten, houten vloerdelen, gestuukte muren en frisse, mooie tinten. De open keuken (2017) met eiland heeft veel bergruimte. Een royale koelkast, een oven, een vaatwasser en een witte inductiekookplaat in een rvs blad. Een kleine aparte opbergruimte met CV-ketel (2017) en plaats voor een vriezer.
Hier bevinden zich ook de tweede badkamer met toilet en een grote aparte wasruimte. Deze kunnen nog worden gemoderniseerd.
Spelen, eten, drinken, zonnen en je vrienden ontvangen, de pérfecte ruimte vind je hier.

De woning is gelegen in de wijk Tussendijken. Hot en happening in Rotterdam West! Het is een kindvriendelijke buurt met relatief veel gezinnen en heeft naar verhouding veel jonge inwoners van tussen de 25 en 44 jaar. Verder is het een betrekkelijk rustige buurt gekeken naar de bevolkingsdichtheid. De woning is goed bereikbaar, met veel voorzieningen in de buurt. Een kopje koffie of een leuk cadeautje bij Maak aan de overkant. Barbecueën in Park 1943 om de hoek. In enkele minuten lopen ben je bij het Dakpark met daaronder een boulevard aan winkels. Even verderop kun je genieten van een biertje in een relaxte sfeer bij Weelde of het Keilecafé. Het hele M4H-gebied breidt zich uit met volop initiatieven. De Floating Farm, waar je ook de lokale zuivel kunt kopen en verschillende festivals in de zomer. Kortom, veel te beleven op een steenworp afstand.

Winkelen kun je doen aan het Mathenesserplein aan het einde van de straat, onder het Dakpark, of op de Schiedamseweg, waar je sinds kort verwelkomd wordt door de reusachtige Bodpoldervos. Verschillende toko’s met producten over de hele wereld, alle bekende grote supermarkten in de nabijheid en uiteraard twee keer per week de markt op de Grote Visserijstraat. Op het Marconiplein ( 2 minuten loopafstand) kun je gebruik maken van bus, metro en trams. Binnen 7 minuten ben je in Schiedam Centrum, waar je de trein kunt nemen. Rotterdam Centraal en het stadscentrum liggen op nog geen 10 minuten fietsafstand. Binnen 5 minuten van de A20 zit en met de metro kun je ook doorrijden naar Hoek van Holland.

De Mathenesserweg heeft een groep actieve betrokken bewoners, en er vinden tal van activiteiten plaats, zoals het jaarlijkse Over De Brug-festival, de kerstborrel en de geraniumdag.

Bijzonderheden:
– bouwjaar 1926
– gelegen op eigen grond
– 135 m2 woonoppervlak
– 3 interne bergingen
– deels dubbele beglazing
– dakisolatie
– VVE-bijdrage € 50,- per maand
– vrij uitzicht
– ouderdomsclausule van toepassing

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden verleend aan deze woninginformatie. Metz Real Estate is de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstige huis.

Meest recente berichten

Recente reacties

    Categorieën

    SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *