Eengezinswoning

Rondolaan 83

€675.000,-

Rotterdam

4

Slaapkamers

1

Badkamers

179

M2 Wonen

M2 Buiten

0

M2 Gebouwgebonden
Buitenruimte

Ooit gedroomd om in een politiepost te wonen? Dan kan dit wel eens werkelijkheid worden...

De woning heeft inmiddels in verschillende tijdschriften gestaan en is daarnaast ook nog eens duurzaam geïsoleerd met gerecyclede materialen waardoor dit echt een unicum is. Charmant voormalig politiebureau uit 1918, dat met veel zorg en aandacht is omgetoverd tot een uniek woonhuis. Genesteld in een pittoreske buurt vertelt dit huis niet alleen zijn eigen verhaal, maar nodigt het ook uit om nieuwe herinneringen te maken. De verduurzaming door isolatie, 14 zonnepanelen en een zonneboiler zorgt voor een comfortabele woning met een verrassend lage energienota.

Plan een bezichtiging
Bekijk plattegrond
No items found.

Bij binnenkomst word je gegrepen door de robuuste en imposante bouw, die trots staat met zijn kenmerkende dakdesign. De vele ramen in de woonkamer zijn niet enkel decoratief, ze geven de ruimte veel natuurlijk licht en bieden een fraai uitzicht op de groene aangelegde tuin. De serene binnenplaats, eens een luchtplaats voor gevangenen, herinnert subtiel aan zijn rijke verleden terwijl het een oase van rust biedt.

Binnen worden de charme en de geschiedenis van het huis nog duidelijker. De betegelde vloer en lambrisering zijn zorgvuldig bewaard gebleven en getuigen van een tijdperk lang geleden. De twee voormalige cellen zijn nu creatief geintegreerd als toilet en was- en installatieruimte. De ruime woonkamer met open keuken biedt een prachtige ruimte voor samenzijn. De voormalige paardenstal, nu omgetoverd tot een inspirerende werkplek/studio welke ruimte biedt voor passie en creativiteit. De authentieke boog uit 1918 leidt je van de slaapkamer naar de werkruimte, beide met uitnodigend uitzicht.

Ga verder naar de eerste verdieping en ontdek twee volwaardige slaapkamers en een kinderkamer. Deze ruimtes beschikken over zichtbare draagbalken en moderne kozijnen. De badkamer is een waar genot, compleet met alle voorzieningen en een vloer die een echte eyecatcher vormt door zijn levendige kleur.

Gelegen in een rustige en historisch rijke buurt, biedt dit huis een zeldzame combinatie van erfgoed, karakter en modern comfort. Het is niet zomaar een woning; het is een gesprek, een ervaring en een uitnodiging voor een leven vol verhalen.
De Heijplaat.. een van de meest bijzondere plekken in Rotterdam. Neem een kijkje in het havengebied wat in eerste instantie is ontwikkeld voor arbeiders van de toenmalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij. De afgelopen jaren is er een nieuwe wijk onstaan met 0 op de meter woningen, wat heeft geleid tot een diverse en inclusieve gemeenschap en een groeiend aantal faciliteiten.

De bereikbaarheid in de buurt is ook erg goed. Zo heb je op twee minuten loopafstand een bus en kan je ten alle tijden de watertaxi nemen naar bijvoorbeeld de Kop van Zuid en de Veerhaven. Voor alle fietsers onder ons is er ook iets gemakkelijks, namelijk een fietspont. De fietspont brengt je van de RDM Heijplaat naar Marconistraat in slechts 15 minuten. Daarnaast is het ook nog de ideale plek om te wonen voor mensen die buiten de stad werken. De snelweg naar Antwerpen, Den Haag of Schiphol ligt op 5 minuten afstand.

Daarnaast is het ook nog de ideale plek om te wonen voor mensen die buiten de stad werken. De snelweg naar Antwerpen, Den Haag of Schiphol ligt op 5 minuten afstand.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1918;
- Volle eigendom;
- Woonoppervlakte ca 179 m2;
- Energielabel ...
- Gedeeltelijk monument;
- Zonnecollector vernieuwd in 2021;
- Duurzaam geïsoleerd met gerecyclede materialen
- Een woning met een verhaal en charme;
- Gemoderniseerd voor hedendaags comfort, met behoud van historische accenten;
- Strategisch gelegen in een rustige buurt met een rijke geschiedenis;
- Bij de koopovereenkomst wordt een ouderdoms en- funderingsclausule opgenomen;
- Oplevering in overleg

Plan een bezichtiging
Bekijk plattegrond
geinteresseerd?

neem vandaag nog contact met ons op.

Enthousiast?
Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Klik voor confetti
Oeps! Er ging iets mis...